Wat te doen in Roermond?

Wat te doen in Roermond?

Outlet center Roermond
Designer Outlet Roermond is naar verluidt het grootste outlet center van noordwest Europa. In de meer dan 200 winkels is van alles te vinden op het gebied van mode en lifestyle, waarbij de kortingen je om de oren vliegen.

Bioscoop Foroxity Roermond
Even een paar uurtjes onderuitgezakt in een luxe stoel genieten van een topfilm op enorm scherm? Foroxity Roermond, pal naast de Designer Outlet, heeft maar liefst 7 grote zalen en is van alle gemakken voorzien voor een onbezorgde en meeslepende filmmiddag of -avond.

Fietsen in Roermond
In de omgeving van Roermond zijn verschillende mooie fietsroutes te maken, zoals de Swalmroute (41 km) die langs de velden en bossen van het Swalmdal loopt en de Tungelroyse Beek-route (50 km), die een acht maakt door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen.

Citysteps Roermond
Roermond is de eerste stad in Nederland die de Citysteps inzet voor het ritje naar de stad, de zogenaamde ‘last mile’. “Als Roermond Bereikbaar zoeken we steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren.

Rederij de Corporaal
De schepen zijn uitstekend geschikt voor rondvaarten, dagtochten, kerkelijke trouwceremonies, feesten en partijen, bruiloften vergaderingen, recepties, bedrijfsfeesten of personeelsfeesten. Via de website laten ze u graag kennis maken met deze rederij. Ze hebben een aantal ideeën voor uw gezelschap online gezet en uiteraard heten ze u graag welkom aan boord.

Cuypershuis Roermond
Het Cuypershuis richt zich op thema’s rondom architectuur en hedendaagse interieurvormgeving. Dit doen zij door het organiseren van exposities, het aangaan van samenwerkingsverbanden en het aanbieden van educatieve activiteitenprogramma’s. Ook zoeken ze aansluiting bij toeristische en culturele activiteiten in en rondom Roermond.

Sint Christoffelkathedraal
Roermond is sinds 1559 een bisschopsstad. In de kathedraal staat de zetel (cathedra) van de bisschop van Roermond. Het huidige bisdom Roermond is één van de zeven bisdommen in Nederland. De grenzen van het bisdom lopen gelijk met die van de provincie Limburg.

Indoorkarting Swalmen
Kartcentrum Swalmen heeft een uitdagend circuit waar zelfs een ervaren coureur voortdurend op de proef wordt gesteld. Het centrum bevindt zich aan de rand van het bos van Swalmen.

Windsurfcenter Roermond
Windsurfen, Stand Up Paddling of gewoon relaxen? Bij Windsurfcenter Roermond kan het allemaal. Het surfstrand heeft een groot grasveld waarop u uw surfuitrusting kunt opbouwen. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker de zon opzoeken.

Area-X
Waterrecreatiegebied Area X in De Weerd bij Roermond is sinds jaar en dag geliefd bij jong en oud. Kom op Dagstrand Palm Beach genieten in de zon en een heerlijk koud Salitos-biertje.